UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimarts, 2 de juny del 2015

Resum temporada 2014/15


Ha finalitzat la temporada 2014/15 amb el Genoa en 6è lloc, amb 59 punts, 16 partits guanyats, 16 partits empatats i 16 perduts. Aquesta ha estat la millor classificació des de la temporada 2009/10, on el Genoa va acabar 5è. I novament el Genoa s'ha classificat per l'Europa League.

L’equip de Gasperini, reforçat, entre d’altres amb Iago Falque, Eneilson, Izzo, Matri, Perotti i sense el mític capità Marco Rossi que s’havia retirat al juny, ens donava una bona notícia a la pretemporada, en la seva visita el 15 d’agost a Barcelona, convidat per l’Espanyol en el "XL Torneig Ciutat de Barcelona". Des de Grifoni Barcelona vam organitzar una fantàstica trobada i un centenar llarg de tifosi rossublù anàvem a animar el nostre equip a l'estadi de Cornellà-El Prat.

La temporada començava amb el debut a la Copa Itàlia guanyant contra el Virtus Lanciano (0-1). A la lliga es va començar una mica malament, perdent el primer partit a casa contra el Napoli (1-2) i empatant en l’Artemio Franchi amb la Fiorentina (0-0), a la jornada 4 el Genoa es situava 8è, amb 4 punts (Genoa 1-0 Lazio i Verona 2-2 Genoa). Després vindria el Derby della Lanterna, perdent contra la Sampdoria (0-1, gol de Gabbiadini al '75)) sent el darrer partit que el Genoa perdia, enganxant a partir d’aquí, 12 partits sense conèixer la derrota, tenint el 29 d’octubre, també una data a emmarcar, ja que es va guanyar a la Juventus (1-0), en el temps de descompte. Cal dir que a la jornada 14, el Genoa es situava tercer a la classificació, una cosa que no succeïa en aquella jornada des de l’any 1939! Però tots i els bons resultats, en el mes de desembre i contra tot pronòstic, el Genoa era eliminat en el quarto turno de la Copa Itàlia per l’Empoli (2-0).

La bona ratxa a la lliga, finalitzava en la jornada 18 al perdre contra l’Inter (3-1). En el mercat d’hivern marxava el capità Antonelli, juntament amb Pinilla, Matri i Sturaro. I arribaven Niang, Tino Costa, Pavoletti i Marco Borriello. La segona volta es va iniciar amb la derrota, contra el Napoli (2-1), seguit d'un empat a casa davant la Fiorentina (1-1), i no es tornaria a guanyar fins la jornada 22, en una nova victòria a casa de la Lazio (0-1).

El derbi contra la Samp es suspenia després d’una pluja torrencial i es jugava quatre dies després (el 24 de febrer). El Genoa va jugar un gran Derby, es va posar en avantatge als 17' amb gol de Falque després d'una excel·lent jugada col·lectiva , però la Sampdoria va empatar dos minuts després d'un greu error de Roncaglia. El partit va acabar en empat a 1, tot i que el Genoa va tenir en l'últim segon un xut al travesser de Kucka amb doble oportunitat, que ens va privar de la victòria.

Un altre partit aplaçat va ser el que s’havia de jugar a casa contra el Parma l’1 de març, que es va ajornat fins al 15 d'abril a causa dels problemes econòmics del Parma (2-0). I pels amants de les estadístiques l'11 d'abril de 2015, gràcies a una victòria per 2-0 davant el Cagliari, el Genoa arriba a 100 victòries amb el president Enrico Preziosi.

Les darreres jornades van ser espectaculars. 7 victòries inapel·lables, algunes amb golejades incloses: Genoa-Cesena (3-1), Milan-Genoa (1-3), Genoa-Torino (5-1), Atalanta-Genoa (1-4), Genoa-Inter (3-2). Aquest darrer partit donava la classificació matemàtica per poder jugar a l’Europa League. El darrer partit, el Genoa va jugar a Sassuolo i va perdre 3-1.

Iago Falque amb 13 gols ha estat el màxim golejador de l’equip, seguit de Matri, 7 gols i Bertolacci i Pavoletti amb sis cadascú. Perin ha encaixat 38 gols i Lamanna 9.